Design.

Projects.

People.

Golden Gate Park Tennis Center

San Francisco, California
Information +

The Golden Gate Park Tennis Center project is a collaborative vision supported by the Tennis Coalition of San Francisco, San Francisco Recreation and Parks Department, and the San Francisco Parks Alliance. EHDD designed a new Clubhouse and the upgraded courts. While honoring the rich history of the site and its surrounding park setting, the project introduces new sustainable practices and provides greater opportunity for many different groups to experience and enjoy the game of tennis.

The design intent of the clubhouse is to create a low, linear, horizontal form integrated with the site context, in keeping with the precedent of other Golden Gate Park recreation facilities. The clubhouse is designed as a gateway to the courts; its massing and siting secondary to the landscape and courts. The building consists of a solid wall that completes the site perimeter to the west, and a continuous ribbon of glass to the east providing continuous, expansive visibility to the game of tennis being played on the courts beyond.

Client
Tennis Coalition of San Francisco
Size
67,500 SF
Energy Use Intensity
Predicted: N/A
Measured: N/A
Scope
Architecture
Interior Design