Science Library

University of California, Santa Cruz, California, USA

Completed in 1991, the layout of this library on the University of California, Santa Cruz campus minimized the number of redwoods to be removed, preserving the character of the mature grove. Large expanses of glass open into the grove and fill the open space with natural light. A terraced entry plaza, set into the hillside at the middle of the building’s three levels, connects the library to the neighboring science buildings. The building’s exterior palette complements its forest setting. Copper, left to patina naturally to a maintenance-free green, clads the nonstructural walls at the stairs and elevator and is repeated in simple windows and trim.

Details

Size : 72,000 sq. ft.

1994 Honor Award

AIA California Council

1994 Design Award

Concrete Reinforcing Steel Institute

1993 Award of Excellence

Portland Cement Association

1993 Library Building Award

AIA/American Library Association

1992 Winner, Architectural Category

American Concrete Institute, Northern California / Western Nevada Chapter

Connect

       

Locations

San Francisco

500 Treat Ave #201
San Francisco, CA 94110
USA 

(415) 285-9193
info@ehdd.com